vrijdag 28 november 2014

Canarische eilanden naar Kaap Verdië 4

Vrijdag 28 november

We zien een schip heel ver weg. Het blijkt de Castelo te zijn, een zeiljacht van 123 ft van de Spaanse marine. Wauw, dit is weer de eerste boot die we zien sinds de eerste dag. Op onze eerste dag vertrok ook de ARC vanaf Gran Canaria en daar hadden we af en toe best last van. Nooit gedacht dat je midden op de oceaan zou moeten uitwijken voor zoveel zeiljachten.

We zijn over de helft. De wind zet de zeilen lekker bol. We hebben nu 2 keer de moter aan gehad maar dat was om de accu's weer op te laden. Vannacht was de wind even onder de 7 knopen en heb ik toch maar even de motor aan gedaan maar dat was maar voor een half uurtje.






Gisteren hadden we beet!!! Een dorade. Menno, nog bedankt voor het inktvisje. Daarmee hebben we hem gevangen, top. Helaas verloren we hem bij het omhoog halen. We moeten nog even een manier zien te verzinnen om de vis aan boord te krijgen.
Dus hadden we gisteren nasi met kip en kroepoek.

Jesper is nu weer aan het vissen maar ik hoop dat ze even niet bijten. Ik heb namelijk beloofd om vanavond pannenkoeken te bakken. Pannenkoeken met vis is volgens mij geen lekkere combinatie.....





De jongens doen het goed. Jesper zei vanmorgen dat hij al lekker is ingeslingerd. De eerste 2 dagen hadden we allemaal last van de rare golven (oceaan deining met daarop nog meer golven).Nu hebben we onze draai gevonden en zijn sinds gisteren weer met school begonnen.











Behalve de captain, hij heeft nog dagelijks last van katterigheid. Nou ja, hij heeft nog 3 dagen de tijd om in geslingerd te raken.




















13.00Z positie: N21 13,0 W021 34,2