dinsdag 25 november 2014

Canarische Eilanden naar Kaap Verdië




We zijn begonnen aan de Atlantische oversteek.....althans....aan de eerste etappe. We zijn gisteren 24-11 vertrokken van La Gomera. Uitgezwaaid en getoeterd door alle aanwezige neNederlandseoten. Jammer dat we afscheid moesten nemen van een aantal boten. De kans dat we elkaar tijdens deze reis nog zien is niet erg groot en bij sommigen nihil. Ach...Denise schreef het al in het vorige blog....dat hoort bij het vertrekkersleven.




Frieda en Leon (van de Puff), wij willen jullie heel erg bedanken voor de lekkere dingen die jullie ons als cadeau mee hebben gegeven. We vonden het erg leuk en ik hoop jullie snel weer te zien aan de overkant.














Wat ook bij het vertrekkersleven hoort maar wat mij toch steeds meer tegen staat, is het gebrek aan comfort tijdens het oceaanzeilen, hoofdzakelijk veroorzaakt door de golven. Het wordt misschien anders als we eenmaal passaatzeilen maar op dit moment is het slecht te noemen. De boot schommelt van links naar rechts waardoor je eigenlijk niets kunt doen dan een beetje de tijd uitzitten. Slapen lukt ook al niet goed wat toch niet bevordelijk is voor je humeur. Het is ook nooit goed hè. Eerst klagen over te weinig wind en nu over de golven. Ach je moet toch iets :-)
Nog maar 6 dagen naar Mindelo

positie 1015 Z N26 22.8 W017 36.5