zondag 5 juli 2015

365

365 is een getal, maar voor ons zijn het de dagen dat we onderweg zijn. Vandaag precies een jaar geleden hebben we de trossen los gegooid in Den Helder en zijn uitgezwaaid door al onze familie leden, vrienden en kennissen. Er was zelfs een boot gehuurd door vrienden en zij zeilden dat weekend het eerste deel met ons mee.
Wat een mooi en emotioneel moment was dat, het afscheid nemen……

Nu varen we door het kanaal richting Dover en komen daar morgen aan. We zijn gisteren vertrokken uit Plymouth en varen dus 2 nachtjes door.
Het zit er bijna op. Over een week willen we aankomen op zondag 12 juli. Rond 17 uur verwachten we de haven van de KMJC binnen te varen.
We wilden eigenlijk deze week nog wat genieten van de Engelse zuidkust maar we vonden het beter om door te varen naar Dover ivm het weer. Er komt behoorlijk wat wind aan.
We zijn nog aan te twijfelen of we dinsdag door varen naar Calais en via de Franse-, Belgische- en Nederlandse kust naar Den Helder gaan of dat we donderdag of vrijdag in één keer naar Nederland varen.

Voor diegenen die ons af en toe opzoeken via "marinetraffic". Onze AIS zender heeft de geest gegeven. We kunnen gelukkig nog wel andere ais contacten ontvangen maar we zenden niet meer uit. In de haven kunnen we de positie nog wel updaten via een speciaal app-je……als we tenminste een internet verbinding hebben.
Toen ik net de ais contactjes om ons heen aan het checken was kwam er een boot op ons afvaren met wel een heel bijzondere naam. Dong Feng VO65 NO1. Ze zijn klaarblijkelijk, en begrijpelijk, wel heel trots op hun prestaties dat ze de naam hebben aangepast :-)