vrijdag 8 mei 2015

Sint Maarten - Bermuda dag 4

Datum : 8-5-2015
Tijd : 08:45 lokale tijd
Pos. N25 50 W063 42

De laatste dagen zijn snel gegaan. De eerste dagen een goede wind gehad uit oostelijke richting van rond de 15 kts. Het eerst deel van de trip dus goede voortgang gemaakt van 140 NM per dag.
Op dag 3 nam de wind flink af waardoor we momenten moesten motoren om niet helemaal stil te liggen. Ook is het klapperen van de zeilen een zeer vervelend geluid. Deze hebben we op momenten dus ook ingerold of laten zakken.
Elke dag om 0800 en 1600 uur (LT) luisteren we mee met het SSB netje van bevriende schepen. De Batjar is een paar dagen geleden een quiz begonnen voor de kinderen. Ze krijgen elke dag een aantal vragen, meerendeels nautische vragen, waar de kinderen (van Volonté en White Witch) dan tot het avondeten de tijd voor hebben om te beantwoorden. De antwoorden worden dan doorgemaild naar de Batjar. Het is elke keer weer spannend wat de tussenstand is en de kinderen zijn er druk mee. Erg leuk idee.

Gisteren hebben we nog even dolfijnen gezien. Het lijkt wel of ze hun aanwezigheid altijd eerst even aankondigen door een paar sprongen uit het water te maken om daarna bij de boeg te gaan zwemmen. Het is toch altijd weer een prachtig gezicht wat nooit zal vervelen.
Een uurtje later zagen we iets in het water drijven wat leek op een reddingsvest. We zijn erheen gevaren en je kunt je dan niet aan de gedachte onttrekken dat er misschien wel iemand in het vest zit. Dit bleek gelukkig niet het geval al leek het vest wel gedragen. Het lijntje om de kraag zat vastgeknoopt wat je normaal doet wanneer je het vest aantrekt. Ook de onderkant van het vest leek iets te zijn aangevreten. We hebben het vest aan boord gehaald en er staat ook een naam van een schip op met thuishaven. We gaan op Bermuda maar eens informeren. Je gaat je toch afvragen wat voor verhaal hierachter zit, al zal het waarschijnlijk minder spectaculair of dramatisch zijn, dan je geneigd bent te denken.

Op dit moment zeilen we met een rustig tempo van net boven de 4 kts. richting Bermuda. De aankomsdatum is vanwege het gebrek aan goede wind wat onvoorspelbaar. Toch denken we maandag te arriveren. Vanaf morgen komt er weer iets meer wind uit zuidoostelijke richting. Het maakt ons, op dit moment, eigenlijk niet veel uit wanneer we precies aankomen. We voelen ons goed en genieten van het mooie weer.

Eric