zaterdag 30 mei 2015

Bermuda – Azoren 4

Datum : 30 mei 2015
Positie : N39 24 W48 27
Tijd : 1845 UTC

Er is nog steeds geen wind en dit kan ook nog wel een paar dagen duren. We zitten echt in de kern van het hogedruk gebied en helaas verschuift dit precies met ons mee. We hebben bijna geen diesel meer om eruit te motoren dus dat wordt een paar dagen dobberen.
Het voordeel hiervan is dat de zee spiegelglad is. Hierdoor zie je ook veel meer.










Vandaag begon de dag al met het zien van een aantal schildpadden. Ze lagen rustig te drijven en we hebben de boot stilgelegd naast een schildpad en hij was eigenlijk helemaal niet onder de indruk. Zat ons rustig aan te staren en ging rustig verder met zonnen.




Niet veel later zagen we een aantal walvissen. We hebben er even achteraan gevaren maar ze doken steeds onder wanneer we in de buurt kwamen.








Net op het moment dat we weer verder wilden varen kwam er naast de boot een potvis boven. Hij zwom van de ene naar de andere kant en we konden hem bijna aanraken. Ik heb alles kunnen filmen met de gopro.....ook onderwater, zelfs van een afstand van ongeveer 30 cm. Hij/zij bleef ongeveer 10-15 minuten naast de boot hangen en kwam elke keer even boven. Echt heel indrukwekkend.



















Nadat we afscheid hadden genomen van de potvis zagen we na een half uurtje varen weer een groep walvissen. Zij lagen lekker te chillen in het water en bleven heel relaxed liggen terwijl ernaast lagen.
De dag werd afgesloten met een prachtige dolfijnen show.
Nu nog wat wind en de dag kan niet meer stuk.