vrijdag 29 augustus 2014

Islas Ciés









Donderdag 28 augustus was het dan zover. We hadden het al een paar keer uitgesteld vanwege het weer maar nu waren we eindelijk op weg naar Islas Ciés. Een bezoek aan Ciés gaat niet zomaar. Je moet een “anchor permit” aanvragen. Hiervoor moet je eerst allerlei gegevens verstrekken en opsturen via email of fax. Wij hadden dit in Portosin geregeld via het havenkantoor waar ze erg behulpzaam waren met het invullen en faxen van alle benodigdheden. Je krijgt dan binnen 2 weken via email een gebruikersnaam (meestal je paspoortnummer) en een inlogcode. Hiermee kun je op de website van http://iatlanticas.es een dag of dagen aangeven voor één of meerdere van de eilanden in de nationale parken, waaronder dus Islas Ciés, waar je graag zou willen ankeren. Tot zover de informatie voor aankomend vertrekkers :-)

We vertrokken deze dag vanuit Vigo en voeren samen op met de Antares. De White Witch lag er al en we werden over de marifoon begroet door Roelof.
De locatie is echt prachtig al moet je niet denken dat je hier alleen ligt. Er is een camping op dit eiland waar toch wel honderden tenten staan, er liggen op een gemiddelde dag zo’n 20 schepen voor anker en de ferries varen af en aan met honderden mensen die ook graag een kijkje willen nemen op dit eiland.
Toch hadden we die avond het strand alleen en hebben heerlijk genoten van een bbq samen met de bemanning van Antares, White Witch en Lena.








De dag erna stonden we voor een dilemma. We wilden erg graag gaan wandelen op het eiland maar het was ook een schooldag voor de jongens. Dan maar het nuttige met het aangename combineren. Gelukkig kon je hier beschikken over een redelijke internetverbinding en we hebben hier met behulp van Google Earth een speurtocht in elkaar gezet.

De jongens moesten elke keer een opdracht doen en hiermee konden ze een coördinaat scoren. Hiermee konden ze, me behulp van een hand gps, weer naar een ander punt op het eiland wandelen waar ze weer een nieuwe opdracht kregen.
De opdrachten liepen uiteen van rekensommetjes tot vragen over geschiedenis wat ze, niet geheel toevallig, de week hiervoor behandeld hadden. Ook opdrachtjes als….maak een foto in de richting 135 graden met behulp van een handkompas. Helaas werkte dit niet helemaal zoals gepland omdat de gps niet constant een goede positie kon bepalen. Desalniettemin toch een leuke en leerzame dag geweest.