dinsdag 30 juni 2015

Falmouth


Iedereen heeft heerlijk uitgeslapen. Brandt en Thomas hebben vanmorgen vers brood gehaald en om 10 uur hebben we met zijn allen lekker uitgebreid ontbeten.
Tijdens de oversteek hebben we op de dagen dat het rustig was qua weer en golven veel aan school gedaan en gisteren bij aankomst hadden de jongens een dagje vrij.
Nu stond er weer school op het programma. Eric en Brandt zijn gaan internetten, Thomas deed taalverhaal en Jesper Zip. Daar het zelfstandig werken heel goed gaat bij onze toppers kon ik even snel een handwasje doen. In de pauze hielp Jesper mij en Thomas ging vissen.














Vandaag hebben we door het dorpje Falmouth gelopen. Ik dacht dat het een klein, rustig vissersdorpje zou zijn maar niets is minder waar. Er ligt een leuke en lange winkelstraat meteen achter de haven waar allemaal leuke winkels, pleintjes, pubs en kerkjes zijn.




















Aan het eind van de dag hebben we in een supermarkt ijsjes gehaald. Thomas en Jesper hadden een Mars-ijsje uitgekozen. Op de verpakking stond dat 1 op de 6 een gratis ijsje kon winnen…… en raad eens…… Thomas was de gelukkige.
Thomas mocht dus nog een ijsje gaan halen en koos weer een Mars-ijsje. En …….aan de binnenkant van de verpakking stond: Congratulations, you have won a free ice cream!!!
Hij had weer mazzel. Nog een gratis ijsje!!!!! Deze heeft hij aan Jesper gegeven. Wat een enorme bofkont, die Thomas.

Morgen gaan we verder richting Plymouth. Het is ongeveer 38 mijl. We hebben weinig wind dus we houden rekening met 10 uur varen en dat is nog optimistisch.

Ook gaan we morgen afscheid nemen van Brandt. Hij neemt vroeg in de ochtend de trein en vervolgens het vliegtuig naar Nederland.
Brandt, gaaf dat we je hebben ontmoet in de BVI's. Fijn dat je de stoute schoenen hebt aangetrokken en hebt gevraagd of je met ons mee mocht de oceaan oversteken.  
Bedankt voor je aanwezigheid, gezelligheid en behulpzaamheid. We gaan je echt missen…..