maandag 7 juli 2014

5 juli.......de grote dag



Eindelijk internet…… dus eindelijk een update van ons blog. Jullie hebben er lang op moeten wachten maar internet in Engeland is een kleine ramp. En ik moet er gewoon even inkomen hoe ik onze belevenissen op het blog kan plaatsen. Ook hebben jullie misschien opgemerkt dat de layout iets anders is van ons blog. Daar wil ik nog iets aan gaan doen maar voorlopig zijn de verhalen en foto’s even belangrijker….

Nu dus maar weer genieten van onze verhalen.

Wauw, eindelijk is het dan zover…… we zijn onderweg.

Eerst maar even bij het begin van de vakantie beginnen.

We konden helaas nog niet naar de boot want Thomas en Jesper deden mee met de zwemvierdaagse, ze gingen voor “goud” dit jaar!!!!

Woensdag dus lekker de eerste vakantie dag voor de jongens. Ze hebben met vriendjes gespeeld en Eric en ik hebben het huis verder leeg gehaald en zijn in de middag nog naar de boot gegaan met alle spullen.

Donderdag is Eric nog met de kinderen en zijn moeder naar Walibi gegaan. Even een ontspanningsmomentje.

Ik bleef thuis omdat we erachter kwamen dat we in die 12 jaar dat we in dit huis wonen heel erg veel spullen hebben verzameld. Er kwam geen eind aan J.

De laatste avond ben ik nog naar de boot gegaan met de laatste spullen (lees 5 tassen met kleding, boodschappen en andere zaken die we niet achter konden laten!!!!). Dit terwijl we de vorige dag al niet eens wisten waar we alle spullen moesten stouwen…… Ik was pas om half 1 thuis.

Vrijdagochtend 11 uur was het dan zover….Jolanda kreeg onze sleutel. Heel raar als je je huis achterlaat voor een jaar maar er wordt goed opgepast.

Eric bracht ons naar de boot en reed terug om de auto te verkopen. We mochten de auto van mijn vriendin Monic lenen zodat Eric weer naar Den Helder kon rijden. Lieve Monic, nog heel erg bedankt. Je bent een engel.

Op de boot meteen de vlag gehesen…..
die vlag gaat voorlopig niet meer naar beneden
Vrienden van ons hadden bij de KMJC een boot gehuurd voor het weekend en kwamen vrijdag in de namiddag aan boord. Ze lagen naast ons. Ook Gerrit (hij heeft ons onderwaterschip onder handen genomen) lag met zijn vriendin en zoon tegenover ons in de haven.

Tot in de vroege uurtjes nog lekker zitten borrelen, het was super gezellig.

Zaterdag was het dan zover….. om 13 uur stond het afscheid gepland. Helaas kwamen we om 12.30 uur erachter dat er een grote hoeveelheid diesel in de bilge lag L. We dachten meteen aan een lekkage maar waarschijnlijk is het gekomen dat de diesel was uitgezet nadat we de vorige dag hadden getankt.

Gelukkig maar want er stond al heel wat familie en vrienden op de steiger en op een vertraging zaten we niet te wachten.

Helaas begon te regenen om 12.30 uur en het stopte om 13.10 uur!!!!! Precies de tijd dat we afscheid namen van iedereen. Toeval, of toch niet….









Het afscheid nemen was emotioneel. Heel raar want je komt weer terug na een jaar.

Het is een soort achtbaan waar je de laatste week in zit. De stress om alles op tijd af te hebben, de spanning van alles er om heen en dan natuurlijk het afscheid zelf.

Maar wat een opkomst. Echt geweldig. Iedereen, die nat geregend op de steiger stond, ontzettend bedankt voor het mooie afscheid dat jullie ons hebben gegeven. Echt top.

Daar de wind en voorspelling voor die dag zuidwest 5/6 was, hebben we uiteindelijk besloten om via het Noordhollandskanaal naar het zuiden te varen. Leuke bijkomstigheid was dat nu de gelegenheid zich voor deed om nog wat vriendjes mee te nemen en de moeder van Eric, wat het afscheid overigens weer wat apart maakte.

Thomas met Stef en Daan 
Jesper met Teun












In Schagen (9 km van Nieuwe Niedorp!!!) werd iedereen weer opgehaald en waren we weer met z’n viertjes en de bemanning van de Najade.


Om 22.00 uur natuurlijk voetbal gekeken. Ik hoop dat onze jongens van Oranje het aanstaande woensdag niet zó spannend zullen gaan maken….. dit was zenuwslopend!!!!

Zondag moesten we weer afscheid nemen. De bemanning van de Najade ging weer terug naar Den Helder.



Joost, Ines, Henk, Taco, Manuela en kids, super gaaf dat jullie dit weekend met ons mee gevaren zijn. Wij vonden het erg gezellig en misschien tot ziens in Makkum J.

Bij de Stolperbrug scheidden onze wegen en vaarden wij richting het zuiden.



Om 21 uur kwamen wij aan in IJmuiden. Zou dit onze laatste nacht in Nederland zijn???