dinsdag 1 juli 2014

bijna is het zover.....

Het is een feit..... de jongens hebben vandaag hun laatste schooldag gehad op de Snip. Het voelt best raar want de school wordt gerenoveerd dus als wij in 2015 terug komen, staat er een heel nieuw schoolgebouw!!! Er wordt dus nog één keer geproost op het schoolplein en wij wensen iedereen een hele mooie en zonnige vakantie toe. Tot over een jaar.....

Morgen en de rest van de week worden de dozen met schoolboeken, speelgoed en andere schoolzaken verhuisd naar de tijdelijke lokatie "de Ooievaar". Wij helpen niet mee want wij hebben onze eigen verhuizing.
Afgelopen vrijdag zijn Eric en ik boodschappen gaan doen en hebben daar 5 uur over gedaan. We hebben 4 supermarkten bezocht en kunnen even geen supermarkt meer zien :-). Van te voren hadden wij een lijst gemaakt maar als je eenmaal in de winkel bent koop je toch ook weer andere dingen. Tja, hoeveel neem je mee...... In Spanje kun je vast ook goed boodschappen doen, toch! Maar ja, hebben ze daar ook gehaktballen of kapucijners in blik? Zo liepen we dus ieder met een zeer goed gevulde kar door de winkel.
Tijdens ons boodschappen avontuur hadden de jongens hun afscheidsfeest op school. In de ochtend hebben zij eerst de afscheidsmusical gezien van groep 8 met de hele school. Daarna hebben Thomas en Jesper cake en limonade uitgedeeld in de klas en zijn toen met groep 5 en 6 naar het zwembad gegaan. Wat een feest.
Zij kregen ook nog een mooi afscheidscadeau, een map met allemaal tekeningen, verhaaltjes en mooie foto's van hun klasgenootjes. En als klap op de vuurpijl kregen zij ook nog een mooi loombord met loomelastiekjes cadeau.
Meester Rik, meester Stefan en alle kinderen van groep 5 en 6, heel erg bedankt voor de leuke dag en de mooie cadeau's.

meester Rik met Jesper
meester Stefan met Thomas 
















Vrijdagmiddag zijn we aan het eind van de dag naar de boot gegaan en hebben daar geslapen. Zo konden wij op zaterdag de tijd optimaal benutten om alles nog een sopje te geven en het laatste gereedschap op te ruimen. In de middag hadden we nog een verjaardag van ons nichtje Sanne. Zij vierde haar 4de verjaardag. Leuk om nog een keer alle familie leden te zien. 's Avonds zijn we weer terug naar de boot gegaan. Op zondag toch nog een paar klusjes gedaan en in de middag hebben Jesper en ik de boodschappen thuis opgehaald.

Pooh, waar gaan we dit allemaal
plaatsen aan boord?!?!?



















En dit was pas de eerste lading..... Er zijn inmiddels nog 4 tassen met boodschappen aan boord gebracht. Ik was de garage aan het opruimen en in de kast kwam ik nog veel meer tegen (spaghetti, macaroni, cup-a-soup, etc). Dus dat gaat morgen weer mee naar de boot samen met de tassen met kleding, schoenen en speelgoed. De kasten en ruimtes onder de banken en vloer zijn al goed gevuld en wij liggen al aardig diep met al die spullen aan boord.










Vanmorgen een rondje Den Haag en Amsterdam gedaan. Daar we medicijnen aan boord hebben die onder de opiumwet vallen hebben we engelstalige medische verklaringen nodig met stempels, zegels en handtekeningen van Farmatec, Ministerie van Buitenlandse Zaken en de rechtbank. Ook zijn we voor de zekerheid langs het Marokkaanse consulaat gegaan. Het neemt even wat tijd in beslag maar nu zijn wel alle papieren in orde.
Verder hebben we afgelopen week een bezoekje gebracht aan de huisarts. Daar hij zelf ook een zeezeiler is wist hij precies wat wij nodig hadden en heeft ons nog goede tips mee gegeven. Daar zijn we hem heel erg dankbaar voor.
Gisteren zijn we naar de prikdokter geweest en hebben onze vaccinaties gehaald. Vandaag liepen we dus alle 4 met stijve armen :-(.


kleine greep uit onze scheepsapotheek