woensdag 23 juli 2014

Week 3 Engeland

Week 3 is alweer begonnen. Wat gaat de tijd toch snel. We hebben een paar dagen in Hamble gelegen. We wilden even wat rust hebben want we zijn nog steeds behoorlijk moe. In Hamble lagen we in een hele luxe jachthaven. Ik heb hier 3 wassen gedraaid maar we vonden het niet gepast om de was buiten op te hangen. Dus de hele kajuit hing vol met kleding, sokken en handdoeken….. Tegen over de haven was er een watersport winkel, Force 4 Chandlery. Hier hebben we nog wat spullen gekocht. Helaas hadden ze geen v-snaar dus moest Eric naar Southampton om er daar een te bestellen want in Hamble was het niet te koop. Hij kreeg gelukkig een lift van een hele aardige Engelsman en hoefde Eric geen wandeling van een uur te maken. De Engelsman bleef ook nog wachten en nam Eric ook weer mee terug naar Hamble. De v-snaar liet 2 dagen op zich wachten en Eric nam op woensdag de bus naar Southampton en kon zich gelukkig het pleintje herinneren waar hij maandag was geweest. De v-snaren zijn niet helemaal dezelfde maat die we hadden maar passen waarschijnlijk wel, we zullen zien…..



Donderdagmiddag zijn we naar Yarmouth gevaren. Hier kwamen we laat in de middag aan en zijn nog even naar het stadje geweest. We zijn vroeg naar bed gegaan want de volgende dag wilden we met de stroom mee naar Weymouth. De wekker ging om 6 uur en iets later voeren we langs The Needles. De jongens werden op tijd wakker om deze mooie rotsen te zien.



 Eenmaal langs The Needles kregen we rare, korte golven en ik werd er behoorlijk katterig van. De mannen hadden hier gelukkig geen last van. We moesten erg scherp varen in verband met de wind en daar ben ik helaas niet echt goed in…… We moesten dus een paar keer steken en de wind veranderde ook nog eens, erg lastig dus. We hebben Weymouth dus niet gehaald en zijn voor anker gegaan in Swanage bay en zijn met het rubberen bootje naar de kant gegaan. Lekker langs de boulevard gelopen, een heerlijk ijsje gegeten en boodschappen gedaan. In de nacht begon het behoorlijk te spoken en Eric en ik konden er niet goed van slapen. Onweer en hagel hielden ons wakker en we waren bang dat het anker zou gaan krabben maar ons Rocna anker heeft het prima gehouden.









Wat ons goed bevalt is pas in de middag vertrekken naar een volgend plekje dus om 16 uur pas het anker opgehaald.
We hebben lekker kunnen zeilen maar de wind kwam uit de richting waar we naar toe moesten dus moesten we een keer laveren en weer hebben we Weymouth niet gehaald. Lulworth cove was onze volgende ankerplaats. Vanaf de zee zie je deze baai niet door de rotsachtige kust. Eenmaal vlak ervoor zie je een prachtige mooie baai. Wat fantastisch mooi hier. Er lagen nog 3 zeilboten voor anker. Eric en ik hebben 's avonds lekker in de kuip genoten van de stilte en de mooie omgeving. Dit is echt een aanrader…..

De volgende ochtend zijn we met de rubberen boot naar het strand gevaren en het dorpje gaan verkennen. Hoe rustig het die dag ervoor was hoe druk het nu was. Ongelofelijk…. zoveel mensen en auto's. Met de jongens voorop zijn we een heuvel gaan beklimmen. Boven aan hadden we een prachtig uitzicht op de baai (mooie foto's gemaakt van onze boot natuurlijk) en Portland.





Toen we met onze rubberen boot weer bij onze boot aankwamen lag er een Nederlandse boot wel héél erg dichtbij onze boot. Wat bleek, ze hadden problemen met hun ankerlier en konden hem niet meer ophalen. Ze raakten onze punt bijna met hun achterkant….. Eric is aan boord geklommen en heeft ze geholpen. Ze vonden het beter om verder te varen naar Weymouth om daar hun ankerlier te laten repareren. Wij zouden een paar uur later ook aankomen in Weymouth en ze lagen 2 boten voor ons aan de steiger. We werden meteen uitgenodigd voor een borrel. Wat een prachtige aankomst in Weymouth. Gert en Elly, nog bedankt voor de gezelligheid.

In de avond nog even down town geweest omdat we livemuziek hoorden. Er was kermis dus moesten we natuurlijk ook daar nog even heen.
Gisteren nog een dagje in Weymouth gebleven. Natuurlijk nog een keer naar de kermis en zijn we het stadje in geweest.

Dinsdag 22 juli zijn we vertrokken richting Dartmouth. Om 7 uur hebben we de trossen los gegooid en iets later de zeilen gehesen. Helaas was er geen wind dus de hele weg op de motor moeten varen…..
De race (heftige en rare stromingen) viel erg mee bij Portland Bill. We hadden in de Reeds (zeilbijbel) gelezen dat je ook 3-5 mijl uit de kust moest blijven om deze race te vermijden.



Net twee uur voor Dartmouth hebben Thomas en Jesper nog lekkere koekjes gebakken.





In de middag voeren we Dartmouth binnen. Wat een prachtig gezicht. Mooi kasteel, leuke (in pastel gekleurde) huisjes op de berg en een ouderwetse stoomtrein.





We hebben aangemeerd aan een pontoon en in de avond hebben Eric en ik het weer nog eens goed bekeken…… De wind blijft uit het noorden komen. Niet veel maar vanaf zondag 20 knopen. Dat moeten we hebben. Gaan we het doen….de oversteek????
Ja, we gaan het doen…..
De volgende dag met de bijboot naar het dorp gegaan en inkopen gedaan. Wel drie keer heen en weer gevaren naar de boot. De laatste keer zijn we naar de Yacht Club te gaan om iets te gaan drinken, te internetten en om te gaan douchen. Zou dit onze laatste nacht zijn in Engeland?