maandag 24 november 2014

Afscheid nemen


Ik heb een hekel aan afscheid nemen. Helaas blijft het afscheid nemen maar komen!!!!
We staan op het punt om naar de Kaap Verdië te varen vanaf La Gomera. Vorige week wilden we samen met White Witch daarheen varen maar Eric had last van zijn rug (zelfde pijn als een paar jaar geleden toen hij een hernia had) dus besloten we dat het beter was om in de haven te blijven totdat de rugpijn van Eric over zou zijn. De overtocht is toch 800 mijl (ongeveer 7 dagen).
Hebben dus ‘tijdelijk’ afscheid genomen van de bemanning van White Witch.

Afgelopen vrijdag wilden we op het strand barbecueën met andere Nederlandse vertrekkers maar helaas was het weer niet zo goed. Ja, jullie lezen het goed….. het is hier winter aan het worden en dat merken we.
Als alternatief zijn we naar de pizzeria gegaan met de bemanning van Wind Over Sea, Puff, Ojala, TiSento en Wilderman. Natuurlijk spraken we over de lange reizen die ons nu staan te wachten.
Maar zoals gewoonlijk dwaal ik af want ik had het over het afscheid nemen…..

Gisteren hebben alle Nederlandse vertrekkers op de steiger afscheid genomen van TiSento. Al blazend op onze misthoorns vaarden zij de haven uit en schreeuwden we hen nogmaals een hele goede vaart toe. Zij zullen over ongeveer 6 dagen aankomen in Mindelo (Kaap Verdië).
Morgen zijn wij aan de beurt. Wij vertrekken ook naar Mindelo. Dus weer afscheid nemen van de andere vertrekkers. De meeste zullen we waarschijnlijk niet meer tegenkomen. Zij vertrekken vanaf hier naar het Caribisch gebied en gaan hun droom eilanden bezoeken. Natuurlijk zullen we elkaar volgen via het blog en op onze groeps What’s App maar het blijft toch vreemd om elkaar niet meer te zien in een haven.

Er zijn nog vertrekkers die ‘achter’ ons liggen. De Verleiding, Antares, Win2Win en Batjar liggen in Arrecife (Lanzarote). Wegens kluswerkzaamheden, ziekenhuisbezoek in Nederland en het weer konden zij niet verder. Ik hoop dat we ze nog zien.
Dan nog Tofino, zij liggen op Tenerife (San Miguel) en blijven daar nog een tijdje liggen. Van hen hebben wij afscheid genomen toen wij in dezelfde haven in San Miguel lagen.

Dus afscheid genomen van vele vertrekkers, hopen dat we vele van hen nog zullen zien op de Kaap Verdië of aan de overkant…. Wie zal het zeggen. Het blijft een rare wereld, de vertrekkerswereld!!!!

Maar een ding is zeker….. ik heb een hekel aan afscheid nemen.